Huisvesting


Volgens het Besluit houders van dieren geldt de volgende regel met betrekking tot huisvesting van honden: Artikel 3.16. “Een hond moet dagelijks de gelegenheid krijgen om tijd door te brengen buiten zijn leefruimte. De gezondheidstoestand van het dier moet dit wel toelaten”.

 

Bovenstaande is natuurlijk erg breed te trekken. Wij vinden het van belang dat onze honden deel uit maken van ons ‘gezinsleven’. Zij zijn onderdeel van ons gezin. Daarmee bedoelen we dat zij met ons in huis leven. Wij hebben geen kennels waarin onze honden verblijven.  

 

Wij hebben speciaal voor hen een eigen hondenruimte met daarin loungebanken waarop zij kunnen ontspannen. In diezelfde ruimte hebben wij voor ieder een eigen hondenbench waar ze veilig kunnen ontprikkelen. Deze ruimte wordt ook gebruikt als kraamkamer/puppyruimte.

Verder mogen zij overal in huis komen, alleen mogen ze niet naar boven. Aangezien traplopen voor de gewrichten niet goed is, weerhouden wij hen hiervan.

 

Ook hebben wij een royale tuin waar zowel Tante Till als Miss Malou gretig gebruik van maken. Met mooi weer struinen ze graag buiten, ravotten ze met elkaar, liggen te zonnebaden of ze zoeken juist een plekje in de schaduw. Het spelen met de honden vindt ook met name buiten plaats.