Nieuws


Bij het hoofdstuk 'nieuws' zullen we u op de hoogte houden van onze bijzondere gebeurtenissen van zowel de honden en de dwerggeiten. 

 

Hopelijk geniet u van deze website en voelt u zich welkom om ons op de voet te volgen in ons honden en dwerggeiten avontuur.

Mei 2024; HELEMAAL IN DE GLORIA!

We mogen een nieuw gezinslid verwelkomen. Dit prachtige boxerkindje, ons lieve, prachtige, maar pittige meisje. Een heel stabiel hondje die een sterk karaktertje laat zien. 

Klikt u snel door naar haar eigen pagina:

April 2024; Te koop!

Hoe graag wij ook zouden willen, we kunnen niet alle dwerggeitjes zelf houden. Daarom bieden we er een paar te koop aan. 
U kunt dit vinden bij de volgende link:

April 2024; De namen zijn bekend!

Benieuwd naar de gegeven namen?

Klik dan op de volgende link:

Februari 2024; De eerste lammetjes van 2024 zijn geboren!

Benieuwd naar de lammetjes? 

Klik dan op de volgende link:

Januari 2024; Beregeninginstallatie!

Voor dat de lammetjes geboren worden wilde we graag het beregeningssysteem klaar hebben. Als er in de zomer een droge periode is, kunnen we het gras sproeien zodat de dwerggeiten toch wat te smikkelen hebben.

 

Het was een heuse klus, maar na een dag graven is het ons toch gelukt! De slangen liggen in ieder geval in de grond. We hebben ervoor gekozen om de slangen door het gangpad te laten lopen. Door deze 'gang' kunnen de dwerggeiten vanuit de stal naar de toegewezen weide lopen. 

December 2023; Lammetjes 2024!

Wij verwachten eind februari/ begin maart 2024 weer lammetjes.

Zoals u misschien al wel heeft gezien, hebben verschillende nieuwe bokken in dwerggeitenstal du Maison de la Valeur hun thuis gevonden. Dit samen met dat er 5 jaarlingen voor het eerst zullen lammeren, maakt het extra spannend. 

Het was weer erg leuk om na te denken over welke bok we zouden gaan combineren met welke mieke. Op deze foto maken we in elk geval al één combinatie bekend. Het is nu een kwestie van de natuur haar werk laten doen en afwachten...

Bent u ook zo benieuwd naar de lammetjes? 

Juli 2023; Welkom Khan!

Een Droom is uitgekomen!

We mogen deze Isabel (creme) kleurige bok met Blauwe ogen ook in onze kudde verwelkomen. Een derde blauwe ogen bloedlijn in zo een bijzondere kleur. Het maakt ons helemaal blij ♥ !

We willen dan ook de fokker bedanken waar hij een ontzettend goede start heeft gehad van zijn leven! Wij zullen dan ook alles doen om hem hier een goed thuis te geven. 

Khan Les Terres Marines heeft een lief en aanhankelijk karakter en hij voegt ook heel makkelijk in de bokkenkudde. Hij voelt zich echt thuis ♥ 

We kunnen bijna niet wachten op zijn lammetjes. 

Juni 2023; Welkom Zyon!

We zijn helemaal blij. Zyon, een prachtige en unieke Camel Hermelijn kleurige bok met lelletjes. We zijn gelukkig met hem in onze kudde erbij!

We zien uit naar begin van het voorjaar 2024♥

Juni 2023; Welkom Liam!

Vol trots mogen we met u delen dat wij deze prachtige Black and Tan Hermelijn bok hebben mogen verwelkomen in onze kudde! 

We kunnen niet wachten wat voor een nageslacht hij zal gaan geven. 

Mei 2023; Dwerggeiten aangeboden!
Als eerste willen wij benoemen dat wij geen doel hebben om winst te maken op onze dwerggeiten. Wij willen benadrukken dat het houden van dwerggeiten onze passie en liefdevolle hobby is. Natuurlijk kunnen wij niet alle dwerggeiten zelf houden en zullen wij dus ook soms dwerggeiten te koop aanbieden.

Bent u geïnteresseerd? Klik dan op de volgende link:

 

April 2023: Stallen gerenoveerd!

Hard werken wordt beloond.

In onze vakantie hebben we flink geploeterd. Afbreken, meten, zagen, slijpen en boren. Dit met resultaat!

We zijn ontzettend trots maar bovenal ook superblij met de nieuwe indeling van de geitenstallen. Voor meer foto's kijk dan even bij het hoofdstuk 'stalling'. 

 

13 April 2023: Onze dwerggeiten in het tv programma Binnenstebuiten!

Vol trots willen wij met jullie delen dat wij zijn gevraagd voor het tv programma Binnenstebuiten.

Wij zijn benaderd en kregen de vraag of wij educatief wat wilde vertellen over onze dwerggeiten. 
Natuurlijk hoefde wij hierover niet lang na te denken. Natuurlijk wilde ik heel Nederland vertellen over onze hobby, passie en liefde. 

En vol trots mocht ik dan ook de dwerggeiten vanuit onze dwerggeitenstal du Maison de la Valeur tonen. 

Wij zijn benieuwd wat je er van vindt!


Klik hieronder op de link en lees het artikel, bekijk de foto's en helemaal onder aan het artikel vind je de bijpassende video/uitzending:

Voor het tv programma Binnenstebuiten

Fotograaf: ShotbySheena

April 2023; De namen zijn bekend!

Bent u benieuwd? Klik dan op de volgende link:

Maart 2023; De eerste lammetjes van 2023 zijn geboren!

Benieuwd naar de lammetjes?

Klik dan op de volgende link: 

December 2022; Happy New Year!

Out with the Old, in with the new: May you be happy the whole year through. 
Happy New Year!

December 2022; Merry Christmas:

Team du Maison de la Valeur wenst iedereen een goede en fijne kerst 2022 toe. Evi du Maison de la Valeur mocht poseren in haar kerst outfit. 

November 2022; Lammetjes 2023!

Wij verwachten in maart 2023 weer lammetjes. Stiekem kunnen we niet wachten. Het is toch elk jaar weer spannend hoeveel lammetjes er komen, of alles gezond is, welke kleur vacht de lammetjes hebben en welke kleur ogen. 

Is dit niet al een mooi koppel?

 

 

September 2022; Website wordt gepubliceerd!

Donderdag 8 september 2022 tussen 17 uur en 19 uur zal onze website gepubliceerd worden! 

We zijn ongelooflijk trots u te mogen melden dat wij een website hebben gemaakt van de avonturen die wij beleven met onze honden en geiten!

Wij hadden nooit gedacht dat dit voor ons een mogelijkheid was. Maar met bloed, zweet en tranen is het ons dan toch gelukt, een eigen website!!! Dit maakt het voor ons extra gaaf en spannend!

Augustus 2022; Welkom Nina!

We waren compleet zo dachten wij. Totdat we een advertentie zagen van Nina Au Bonheur des Cornues. We waren op slag verliefd! Dit perfect getekende 'black and tan brown belly met lelletjes' geitje past helemaal bij en in onze kudde.

We kijken zeer tevreden terug naar een geweldig mooi jaar met de geboren en aangekochte lammetjes!

April 2022; Welkom zusjes!

We zijn erg blij jullie te mogen mededelen dat wij twee heel mooie zusjes, Leala en Loane van 't Kimshof, hebben mogen aankopen. Zij zullen onze huidige kudde versterken. Wij vinden ze een absolute aanwinst vanwege hun perfecte tekening: Black and Tan stippel/bont

April 2022; Facebook: 

Onze Eríc Julius du Maison de la Valeur en Evi du Maison de la Valeur staan stralend op de coverfoto van de groep: 'Dwerggeiten Hobby en Fokkers Liefhebbers NL/BE'

Na meegedaan te hebben met een fotowedstrijd binnen deze groep, heeft deze foto gewonnen! Wij zijn trots en dankbaar.

Iedereen bedankt voor het stemmen!

Februari 2022; Facebook:

Ons Froukje van de Tolheuvel heeft opnieuw de cover gehaald! We zijn ongelooflijk trots! 

De komende maanden is zij te zien als omslagfoto van de facebookgroep: 'Dwerggeiten liefhebbers NL/BE' 

Onze dank is groot voor het aantal stemmen wat zij heeft gehaald!

Oktober 2021; Kennelregistratie 

Wauw, waanzinnig nieuws voor ons! De kennelnaam die wij hebben aangevraagd is goedgekeurd:) Wij zijn hier ongelooflijk trots mee! Na alle testen die Malou allemaal waanzinnig goed heeft afgerond (HD A, Jeugd en volwassen Spondylose 0 en Hart 0) is dit de kers op de taart. We mogen en kunnen nu een nestje met onze mooie, knappe en lieve Marilou van Chakrabox gaan doen ♥♥♥

'du Maison de la Valeur' --> afgeleid van onze achternaam 'Van der Waarde'. 

Augustus 2021; Facebook:

Onze Eefje van de Tolheuvel en Froukje van de Tolheuvel hebben de coverfoto wedstrijd van de groep: 'Dwerggeiten liefhebbers NL/BE' gewonnen! Daarom mochten zij gedurende een aantal maanden shinen als omslagfoto! 

Ontzettend bedankt voor het stemmen allemaal!

Eindelijk, ja eindelijk is de website online! Na heel wat uurtjes voorbereiding kunnen wij met trots mededelen dat onze website online is.

Welkom[!] en geniet van het doorbladeren door onze site!