Lammetjes 2022


In het dekseizoen van 2021-2022 werden de volgende bokken ingezet:

Kasso van de Kiboehoeve

Julius Élevage du Petit Berger

HOERA DE EERSTE IS GEBOREN!

Op 6 april 2022 werd Gerrie van den Braak moeder van een knap en aanhankelijk bokje. Hij is mooi zwart en heeft op zijn buikje witte vlekken waar bij zijn moeder het 'laken' zit. 

Gerrie had met de bevalling wat hulp nodig omdat hij een stevig koppie heeft. Zij was 148 dagen dragend en wist direct wat te doen.

De vader van dit schatje is Kasso van de Kiboehoeve.


WAUW! DE OGEN ZIJN BLAUW!

147 Dagen dracht is voor Eefje van de Tolheuvel genoeg om voor de eerste keer mama te worden. Ze deed dit staande... 

Het eerste lammetje is een zelvergrijs bokje die binnen 1 minuut stond en na weer een minuut de speen van mama al wist te vinden! 

Het tweede lammetje is een zilvergrijs bont mieke die vanaf het begin laat merken dat ze het pittige karakter van haar moeder heeft! 

De vader van deze twee is Julius Élevage du Petit Berger. Ook hij is voor het eerst vader geworden en laat direct zien dat hij zijn blauwe ogen goed door vererft! Beide lammetjes hebben blauwe ogen! 

Dit alles gebeurde op 10 april 2022


BIJNA IDENTIEK!

Fien van de Tolheuvel lammerde op 12 april 2022. Zij gaf na 144 dagen ons een mooie bijne identieke tweeling! Beide bokjes zijn black and tan (schimmel?). Het enige verschil is dat het ene bokje een maanvlek op zijn rechter achter been heeft. Zo heeft vader Kasso van de Kiboehoeve ook zijn dienst bewezen. Een resultaat om trots op te zijn!

Nog een paar moeders te gaan...


KLEIN MAAR FIJN!

Ons Heidie van den Braak beviel voor de eerste keer op 13 april 2022 van een tweeling. Ze deed dit in volledige stilte, we hebben diep ontzag voor haar! Haar dracht duurde 150 dagen. 

Het mieke kwam eerst, zij is volledig zwart met een heel dun streepje wit 'laken' over haar rug en zij heeft mooie knalblauwe ogen! 

Haar broertje kwam vlot na haar ter wereld. Hij is volledig zwart en heeft bicolor ogen (gecombineerd met blauw). 

Beide lammetjes zijn heel klein. Dit is voor ons geen verrassing omdat zowel moeder Heidie als vader Julius Élevage du Petit Berger ook klein zijn. 

Ondanks wat spannende momenten uit ze zich als een zorgzame moedergeit. 


ZELDZAME VERSCHIJNINGEN!

Op 14 april 2022 en 145 dagen dracht beviel Indy Blue Élevage du Petit Berger voor de tweede keer van een bijzonder prachtige zoon en dochter! Beide hebben de blauwe oogkleur van hun moeder! 

Daarnaast is de vacht in combinatie met hun kleur ogen een zeldzame verschijning! 

Zoonlief is een blauwschimmel bont met maanvlekken, blauwe ogen, lelletjes, een witte kol en een meelsnuitje met meeloortjes. 

De dochter van Indy Blue heeft een abrikoos/rood met chocolade gemarmerde vacht met blauwe ogen, lelletjes, een witte kol en (gekrulde?) meeloortjes. 

Kasso van de Kiboehoeve mag zichzelf de vader noemen van deze kleintjes. 


ALS AFSLUITING TWEE KERSJES OP DE TAART!

De combinatie Froukje van de Tolheuvel X Julius Élevage du Petit Berger blijkt een groot succes! Na een lange aanloop werd op 16 april 2022 om 3 uur 's nachts een helemaal egaal camel/abrikoos kleurig bokje geboren. Zijn ogen zijn bicolor, bruin met blauw gecombineerd. 
Even later kwam zijn broertje ter wereld. Hij is camel stippel en heeft blauwe ogen, zoals een heldere lucht blauw kan zijn... 

Beide ware schoonheden om te zien! 

de dracht heeft 148 dagen geduurd. 


Trots kunnen wij zeggen dat er 11 gezonde lammetjes geboren zijn in dwerggeitenstal 'du Maison de la Valeur'. Alle bevallingen verliepen zonder moeilijke complicaties.  Er zijn in totaal 8 bokjes en 3 miekes geboren. 

We zijn blij met het resultaat en hebben genoten van dit mooie voorjaar van 2022.