Over ons


Wij, Matthijs en Roel, zijn in augustus 2018 van een appartement verhuisd naar een klein vrijstaand boerderijtje. Van in de hoogte wonen naar de begane grond was voor ons best heel even wennen. Al snel waren we er over eens dat er een hond bij ons mocht komen wonen. Al was het maar dat we gewaarschuwd zouden worden als iemand ons erf op zou komen lopen. Maar ja, wat voor een hond zou er bij ons passen?

 

Beide zijn we van huis uit geen honden gewend. En was het voor ons ook niet vanzelfsprekend dat we voor een specifiek ras zouden gaan. Daarom zijn we vooronderzoek gaan doen. Heel het internet afgestruind naar testen van welke hond bij ons zou passen. Naast de uitslag van deze testen hebben wij vooraf een paar eisen gesteld waar de hond aan zou moeten voldoen.

  • Een gezinshond; de hond zou bij ons in huis mogen en onderdeel zijn van ons ‘gezinsleven’.
  • Kindvriendelijk; de hond zou kindervriendelijk moeten zijn. Zeker om dat er veel vrienden en familie van ons kinderen hebben.
  • Waaks; de hond mag aangeven wanneer iemand het erf op komt, zodat als we achter op het land bezig zijn we gewaarschuwd worden.

 

Alles bij elkaar genomen kwamen we uit op een Boxer. Vanaf dat moment zijn we op zoek gegaan naar Boxerkennels en hebben we hiervan een top 3 gemaakt. Uiteindelijk sprak één Boxerkennel ons aan en mochten we daar een kijkje nemen.

Chantal Kramer, van de Boxerkennel 'van Chakrabox', had op dat moment geen puppen in huis liggen, maar liet ons kennismaken met haar 5 boxers. Wow, wat werden wij vol enthousiasme begroet!

 

Naast deze begroeting van de honden was Chantal ook erg behulpzaam en vertelde veel ervaringen over haar boxers. Dit alles nam voor ons de laatste twijfels weg. De boxer heeft ons hart gestolen!

Na het bezoek van Boxerkennel Chakrabox zag Matthijs in de auto voor hem een Boxer achterin zitten. Met dat hij dat zag kwam er een klein hondenkopje naar boven. Dat leek op een Shih tzu. Deze combinatie vond hij zo leuk, dat hij dit vol enthousiasme deelde thuis, maar ook aan onze buren die zo een hondje hebben.

 

Een tijdje later kregen wij een berichtje van onze buurvrouw dat de fokker van hun hondje opnieuw een nestje met pupjes hadden. Wij zijn er gaan kijken en besloten zo een klein pupje te nemen (konden we alvast wennen zeiden we tegen elkaar). Aangezien het een nestje was met bijna alleen maar witte pupjes had de fokker de nageltjes een kleurtje gegeven. De roze nagellak kleur viel ons onmiddellijk op en dat werd dan ook onze Tante Till. We mochten begin juli 2019 Tante Till verwelkomen bij ons thuis.

 

 

In november 2019 werden er pupjes geboren bij de Boxerkennel Chakrabox en mochten wij een keuze maken uit dat nest. Vanaf het begin viel ons oog op één pupje vanwege haar prachtige donkere reebruine vacht en haar mooie zwarte masker.

 

We werden gaandeweg verliefd op dit kleine wezentje en de keuze was uiteindelijk dan ook niet moeilijk meer. Zij zou het worden! Haar stamboomnaam werd Marilou van Chakrabox en wij noemen haar Miss Malou.

 

 

In mei 2024 is het dan zover. We mochten onze nieuwe aanwinst ophalen, wederom een boxer. Welkom lieve Regina Sorella van Chakrabox! Dit meisje is ons derde hondje. 

Wil je haar beter leren kennen, klik dan op de volgende button: