Trainen


Wij zijn met zowel Tante Till (Tilly) als met Miss Malou (Malou) op puppycursus gegaan bij kynologenclub Noor-West veluwe. Met Tilly hebben we daar nog de ‘pubercursus’ gevolgt en de eerste gedrags- en gehoorzaamheid (gg) training gedaan.

 

Met Malou zijn we na het behalen van de puppycursus naar de boxerkringgroep Flevoland e/o gegaan. Wij vinden het belangrijk om met Malou te trainen waar men ook verstand heeft van het ras, de boxer. Daar zijn we begonnen met gedrags- en gehoorzaamheidstraining A en trainen inmiddels op het niveau D+ / obedience.

 

Daarnaast trainen we met Malou ook IGP (Internationale Gebruikshonden Prüfungsordnung). De discipline IGP hondensport bestaat uit drie onderdelen welke alle drie getraind kunnen worden op drie verschillende niveaus. De drie onderdelen zijn speuren, gehoorzaamheid en verdedigingswerk / manwerk.

Met Juf Gina (Gina) zijn wij zojuist gestart met haar eerste puppy cursus. Hoe de toekomst gaat lopen weten we natuurlijk niet. Al is de kans groot dat ze net als Malou, mee zal gaan trainen in Lelystad bij de Boxerkringgroep Flevoland e/o.