Informatie


Zoals eerder benoemd is er op internet genoeg algemene informatie te vinden over de Boxer. Toch kunnen wij het niet laten om hieronder een kort en beknopt wat algemene informatie te delen.

 

Ras Standaard:

Middelgrote, krachtige, atletische hond met een vierkante lichaamsbouw.

Korte, glanzende, vlak aanliggende vacht. Van geel tot en met donker gestroomd. Zwart masker. Witte aftekeningen toegestaan op borst, snuit en voeten.

De schofthoogte van de Boxer ligt tussen de 55 - 65 cm. Het gewicht varieert van 25 - 35 kilo.

 

Karakter:

De Boxer is aanhankelijk, trouw t.o.v. baas en gezin en daarmee uitermate geschikt als huishond. Een boxer is dwingend aanwezig en wil er graag bijhoren. Hij is vrolijk, vriendelijk en erg speels. De boxer is intelligent en moet met zacht, maar consequente hand opgevoed worden binnen het gezin. Hij heeft een grote bewegingsdrang en is altijd in voor een spelletje. De boxer blijft joviaal voor alle gezinsleden en is een kameraad, zelfs op heel hoge leeftijd.

 

Gezondheid:

De rasverenigingen; Boxer Vrienden Nederland en Nederlandse Boxer Club zijn bezig met de gezondheid van de Boxer. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en hartafwijkingen doormiddel van de Echo-Dopplertest. De Nederlandse Boxer Club stelt verder onderzoek naar Spondylose verplicht.