Over ons


In 2018 maakte wij de stap om van een appartement te verhuizen naar het ‘landelijke leven’. Naar onze beleving maakte het lopen van dwerggeiten in de weide het beeld van landelijk leven compleet.

Na wat rondvraag te hebben gedaan en wat informatie te hebben vergaard kochten wij onze eerste dwergjes in het najaar van 2018. We waren vanaf dag 1 verknocht aan deze vrolijke en eigenwijze beestjes.

Helaas zat het ons niet mee en hebben we, door ziekte, na een klein jaar de hele kudde moeten ruimen. Wat hadden wij hier een verdriet van!

 

We miste ontzettend de gezelligheid van de geitjes en besloten in 2020 na driekwart jaar deze hobby toch weer op te pakken. Nu meer voorbereid en meer ingelezen en vol goede moed. Intussen volgen wij meerdere (internationale) dwerggeitenstallen op de voet en vergaren wij op deze manier extra kennis over dwerggeiten.

Al snel werd duidelijk dat we meer ruimte gingen nodig hebben voor de dwerggeiten dan dat we op deze plek hadden. Beide houden we van uitdagingen en zo kwamen we tot de conclusie dat we op zoek zouden gaan naar een nieuwe woning met meer grond.

Deze vonden we in hetzelfde dorp en zo kregen wij begin 2022 de sleutel van een prachtige oude woonboerderij! In en om deze woonboerderij zijn we tot op de dag van vandaag nog steeds in een opbouwende fase.

Wij hopen dat u met enthousiasme onze verdere website zult doorbladeren. En dat u geniet van ons geweldige dwerggeiten avontuur!

 

Vriendelijke groet,

Team du Maison de la Valeur

Matthijs en Roel

Roel tussen zijn kudde dwerggeiten, april 2023

Fotograaf: ShotbySheena

Doel: Tv programma Binnenste buiten (13-04-2023)