Lammetjes 2024


DWERGBOKKEN DEKSEIZOEN 2023/2024:

Het dekseizoen 2023/2024 komt bijna tot uiting. In dit seizoen hebben we drie nieuwe bokken aangeschaft die voor het eerst dan ook hun vaderschap zullen bewijzen. Een spannend jaar dus. Eríc Julius du Maison de la Valeur heeft zich al eerder bewezen, maar alsnog is het ook dit jaar weer spannend wat voor een lammetjes hij voortbrengen zal. Hieronder geven wij de bokken aan die dit seizoen zijn ingezet:

 

HET STARTSCHOT IS GEGEVEN!

Op dag 145 is Loane van 't Kimshof bevallen van haar eerste lammetjes. Het was een ongelooflijk zware bevalling en haar eerste lammetje is helaas dood geboren. Gelukkig kwamen de andere twee lammetjes gezond en spring levend ter wereld. Een mieke en een bokje. Beide even prachtig! Het mieke is Black and Tan Stippel en heeft een Bruine buik, een Witte kol en Lelletjes. Het bokje is Black and Tan met een Bruine buik en Lelletjes. Beide hebben de blauwe ogen van hun vader Eríc Julius du Maison de la Valeur gekregen. We zijn ongelooflijk trots op Loane hoe zij de moederrol op zich neemt.

Dit alles speelde zich af op 24 februari.

Loane met haar pasgeboren lammetjes.

Black and Tan stippel,  Brown belly, Witte kol, Lelletjes en Blauwe ogen♀️

Black and Tan, Brown belly, Lelletjes en Blauwe ogen ♂️

EERSTE KEER VADER VOOR ZYON!

Zyon werd op 27 februari voor het eerst en trotse vader. Indy Blue Èlevage du Petit Berger beviel op dag 149 van haar dracht van een groot, stoer, maar ook keischattig bokje. Dit bokje is Bruin Hermelijn Bont en heeft Lelletjes. De oogkleur heeft hij van moeder meegekregen, Blauw! Wederom zijn we weer blij met deze aanwinst in onze stal.

Indy Blue met haar pasgeboren lammetje.

Bruin Hermelijn Bont, Lelletjes en Blauwe ogen ♂️

De andere zijde.

WEER PRACHTIGE BLAUWE OOGJES!

Op 3 maart is Nina Chèvres et Cochons des Gardiens des Terres Rouges voor het eerst moeder geworden. Ze was 148 dagen drachtig van een prachtige tweeling. Een bokje en een mieke. Beide Black and Tan met een Bruine buik, Lelletjes en Blauwe ogen. De combinatie van Nina met Eríc Julius du Maison de la Valeur heeft geleid tot een geweldig resultaat!

Nina met haar pasgeboren tweeling.

Black and Tan, Brown belly, Lelletjes en Blauwe ogen ♂️

Black and Tan, Brown belly, Lelletjes en Blauwe ogen ♀️

TWEE MEISJES VOOR HEBÉ!

Hebé du Maison de la Valeur beviel 7 maart precies op de uitgerekende datum van twee mooie meisjes. De bevalling ging met erg veel moeite aangezien het eerste meisje met drie pootjes tegelijk de wereld wilde betreden. Zelfs de veearts is komen helpen om haar geboren te laten worden. Het eerste meisje is Camel van kleur, heeft een Witte Kol, Meeloortjes, Lelletjes en Blauwe ogen. Het tweede meisje is Abrikoos van kleur, heeft Meeloortjes, Lelletjes en Blauwe ogen. Gelukkig is alles gezond en verstaat Hebé haar moederrol erg goed. Zyon tekent voor het vaderschap.

Hebé met haar pasgeboren tweeling.

Camel van kleur, heeft een Witte Kol, Meeloortjes, Lelletjes en Blauwe ogen ♀️

Abrikoos van kleur, heeft Meeloortjes, Lelletjes en Blauwe ogen ♀️

KHAN IS VADER GEWORDEN!

De eerste baby van Khan Les Terres Marines is een meisje. Zij werd geboren ook op 7 maart. Froukje beviel op dag 148 van haar dracht van één mieke. Waar zij voorgaande jaren altijd kleine lammetjes had, heeft ze nu een heel groot lam. 

De mieke is Brown and Tan met Lelletjes. Het aanhankelijke karakter lijkt ze direct van haar moeder overgenomen te hebben. 
Wat zijn we weer blij met dit knappe meisje erbij!

Froukje met haar pasgeboren lammetje. 

Brown and Tan met lelletjes ♀️

De andere zijde. 

EEN KNAPPE KEREL!

Bij binnenkomst van de stal zagen we, in de ochtend van 8 maart, direct dat het de beurt was voor Leala van 't Kimshof. De dracht van haar heeft 148 dagen geduurd. Het resultaat is één groot, knap bokje. Hij is Black and Tan Hermelijn Bont van kleur en hij heeft Lelletjes. De Hermelijn vacht komt van zijn vader Liam. Ook hij mocht voor het eerst vader worden.

Nog één bevalling te gaan.

Leala met haar pasgeboren lammetje.

Black and Tan Hermelijn Bont met Lelletjes ♂️

De andere zijde.

DE LAATSTE VAN HET LAMMERSEIZOEN!

Een bokje en een mieke voor Izzy Blue du Maison de la Valeur. Ook zij heeft 148 dagen over de dracht gedaan. De bevalling liep zoals het hoorde en als eerste mochten wij het bokje welkom heten. Dit prachtige mannetje is Isabel van kleur met Maanvlekken, hij heeft Lelletjes en Blauwe ogen. 

Zijn zusje kwam vrij vlot er achter aan. Zij is volledig Isabel van kleur, net als vader Khan Les Terres Marines. Ook zij heeft Lelletjes. De oogkleur is nog even afwachten of dat ze blauw blijven of toch lichtbruin zullen kleuren. 

Deze laatste bevalling van het lammerseizoen was op 9 maart. 
Ook dit paar vinden wij weer prachtig!

Izzy Blue met haar pasgeboren tweeling. 

Isabel met Maanvlekken, Lelletjes en Blauwe ogen ♂️

Isabel met Lelletjes en Blauwe of Lichtbruine oogkleur ♀️

Het lammer seizoen van 2024 is weer ten eind gekomen. Wat was het wederom een geweldige tijd! 

Ondanks dat niet elke bevalling vlekkeloos is verlopen, hebben we 11 gezonde lammetjes mogen verwelkomen dit jaar. 6 miekes en 5 bokjes. Drie eenlingen, drie tweelingen en één drieling (waarvan één lam het niet overleefde). 

Na wat passen en meten hebben we besloten ook dit jaar weer drie miekes aan te houden. De rest van de lammetjes hebben een goed nieuw huisje gevonden.